niedziela, 8 czerwca 2014

siedem dni siedem dań 3

"Chrupiąca ryba" w Au Lac.

Quesadillas z pastą "serową" z ciecierzycy, surowymi warzywami, natką i tofu smażonym w meksykańskich przyprawach.

Przepyszny tort na grillu, kawałki-giganty, których nikt nie mógł dojeść.
Inny grill - karkówka sojowa i szaszłyki.
Tofu panierowane i smażone w sezamie, kasza gryczana, mizeria.

Czwartkowy obiad na bogato - fasolka szparagowa smażona z płatkami drożdżowymi, mizeria, ziemniaki z koperkiem, "ryba" z selera z nori.
Śniadaniowe zapiekanki z pieczarkami i pomidorem.

Oprócz tego - dużo słońca, dużo - jak na mnie - spotkań towarzyskich, niedorzeczny serial o dźganiu się nożami, za oknem zielono, spacery, mało planów, nowa hoop cola z miętą.


8 komentarzy:

  1. za oknem cholernie zielono a dania kuszące :-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  2. Tort wymiata, przepiekny jest! Bedzie przepis?

    OdpowiedzUsuń
  3. Hop cola z miętą? Będę przeszukiwać sklepowe półki.

    OdpowiedzUsuń
  4. I kto powie, że weganie odżywiają się nudno? :)

    OdpowiedzUsuń

Kochane i kochani, bardzo proszę o podpisywanie się imieniem lub ksywą pod komentarzami. Jest ich sporo, i czułabym się lepiej wiedząc, kto pisze oraz czy kolejny/a "anonimowy" to wciąż ta sama osoba, czy może już inna. Dziękuję:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...