piątek, 8 czerwca 2012

letnie zupy - szpinakowa i truskawkowa


Zupa szpinakowa

0,5 kg świeżych liści szpinaku
młoda pietruszka wraz z liśćmi
3 młode ziemniaki
pół puszki fasoli w sosie chili
olej
sól, czerwona czubrzyca, czarny pieprz


                                                Zupa truskawkowa z makaronem


0,5 kg truskawek
4łyżki cukru
2 kubki wody plus 1 mleka roślinnego
makaron muszelki ugotowany osobno
śmietana kokosowa do dekoracji

5 komentarzy:

  1. Ostatnio też robiłam szpinakową z fasolką, ale dodałam do tego kilka ząbków czosnku - obłędne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba nigdy nie jadłam zupy na słodko, do nadrobienia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobra jest jeszcze jagodowa z grzankami i jabłkowa z drobnym makaronem, np. gwiazdkami.

      Usuń
  3. Ustaw na tych linkach z prawej (krowa, veganbuddies, mieszkanie prawem a nie towarem) innny parametr linków, tak aby strony otwierały się w nowej karcie/oknie np. TARGET="_blank, bo ci userzy spierdzielają ze strony.

    OdpowiedzUsuń

Kochane i kochani, bardzo proszę o podpisywanie się imieniem lub ksywą pod komentarzami. Jest ich sporo, i czułabym się lepiej wiedząc, kto pisze oraz czy kolejny/a "anonimowy" to wciąż ta sama osoba, czy może już inna. Dziękuję:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...