środa, 14 lipca 2010

letnie dania

Po długiej przerwie na przeprowadzkę i urządzanie się na nowym miejscu czas na kilka nowych zdjęć.



makaron ze szpinakiem, czosnkiem i cudownym wegańskim parmezanem prosto z Anglii



gofry na słono - w cieście są zielone oliwki i zioła



Falafele z grochu z mielonym sezamem i kolendrą, czarne oliwki, ketchup bez konserwantów



A w niedzielę odwiedziłam po raz pierwszy Gelatti Giuseppe, wegańską lodziarnię w Sopocie. Jadłam chyba sześć smaków, najbardziej smakowały mi czekoladowe ( ile lat temu ostatnio jadłam czekoladowe lody?!), kokosowe i limonka z pieprzem. Marchewkowe smakowały jak mrożony Kubuś, a pomidorowych nie odważyłam się spróbować, i teraz żałuję. Świetne są też biodegradowalne łyżeczki, które rozkładają się w ciągu dwóch lat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...