czwartek, 24 grudnia 2009

wegańska wigilia

Zupa grzybowa, barszcz z uszkami, kotlety sojowe w panierce, kapusta z grochem, sernik z tofu, razowiec z bananami i orzechami, ziemniaki w mundurkach, tofu po grecku, kompot z suszu i tradycyjna sałatka z sojowym majonezem.

Jutro wstaję o 7.30, żeby przygotować ucztę na pierwszy dzień świąt.

4 komentarze:

  1. Wesołych Świat
    i mam nadzieje ,że wrzucisz swoje przepisy na te pyszności

    OdpowiedzUsuń
  2. musielismy duzo ogarnac,bo przyszlo nam nakarmic troche osob. jak robisz tofu po grecku? smazysz je normalnie i wrzucasz w farsz, czy masz jakis sposob. znajomi robili cos a la owijanie tofu w algi nori, ale nie wiedzialam jak do tego sie zabrac,wiec u nas byly kotlety

    OdpowiedzUsuń
  3. Naturalne tofu panierowałam w mące razowej i smażyłam w plastrach, oddzielnie zrobiłam tartą marchew z cebulą, pietruszką, selerem i koncentratem pomidorowym, ułożyłam warstwy w misce i na dwa dni do lodówki...
    z kotletami nie próbowałam, usmażyłam je normalnie w panierce naleśnikowej i tyle:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko wspaniale wyglada: )
    A z okazji Świąt zycze duzo duzo zdrowia i samych pogonych dni

    OdpowiedzUsuń

Kochane i kochani, bardzo proszę o podpisywanie się imieniem lub ksywą pod komentarzami. Jest ich sporo, i czułabym się lepiej wiedząc, kto pisze oraz czy kolejny/a "anonimowy" to wciąż ta sama osoba, czy może już inna. Dziękuję:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...