środa, 4 listopada 2009

best breakfast ever


Tofucznica

Kostka naturalnego tofu
1 pomidor
olej
curry lub kurkuma
pieprz i sól
opcjonalnie pieczarki i cebula

Podsmażamy na oleju cebulę i pieczarki, aż zmiękną, solimy. Dodajemy rozdrobnione widelcem tofu i pokrojonego drobno pomidora, posypujemy kurkumą lub curry dla żółtego koloru i ładnego aromatu. Smażymy, dopóki smaki się nie połączą.

Jemy z bułką, koniecznie! U mnie jest posmarowana avocado. Do tego kawa z sojowym mlekiem.

1 komentarz:

  1. :)

    Sluchaj, zamawiam starter do robienia tempeh w domu z tej strony: www.tempeh.info może też chcesz? jeżeli tak to proszę szybko o kontakt na naam@mailplus.pl :)

    OdpowiedzUsuń

Kochane i kochani, bardzo proszę o podpisywanie się imieniem lub ksywą pod komentarzami. Jest ich sporo, i czułabym się lepiej wiedząc, kto pisze oraz czy kolejny/a "anonimowy" to wciąż ta sama osoba, czy może już inna. Dziękuję:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...