sobota, 11 lipca 2009

kapusta, wiśnie, czekolada

Młoda kapusta to świetny pomysł natury - szybko się dusi czy gotuje, jest tania i bardzo smaczna. Połączyłam ją z podsmażonymi pieczarkami i przyprawami.
Do tego gotowany makaron i ogórki kiszone.

Na deser - moje ulubione ciasto czekoladowe z bananem i kawałkami gorzkiej czekolady. Ostatnio wychodzi za słodkie, to chyba wina tego, że znowu zaczęłam używać białego cukru i sypię za mało gorzkiego kakao. Czas wrócić do brązowego cukru.


I wczorajsze śniadanie - płatki owsiane z jabłkiem i cynamonem na ciepłym mleku sojowym plus talerz wiśni. To lubię latem, owoce są tanie, słodkie i naprawdę soczyste, nie takie papierowe jak w zimie.

1 komentarz:

  1. tak przy okazji wpadłam na twojego drugiego bloga,może dlatego że miło zobaczyć osobe które ,,je normalne rzecz'' a nie tylko to cholerne mięso(używam takich słów bo moja anty wegetariańska rodzina właśnie w kuchni rąbie udziec cielęcy-przez co mnie chce sie ryczeć!!)...

    ps.wypróbuj kalarepkę też jest genialna
    ps2.co do poprzedniego wpisu,po prostu ZGADZAM SIĘ W 100%!!

    POZDRAWIAM

    OdpowiedzUsuń

Kochane i kochani, bardzo proszę o podpisywanie się imieniem lub ksywą pod komentarzami. Jest ich sporo, i czułabym się lepiej wiedząc, kto pisze oraz czy kolejny/a "anonimowy" to wciąż ta sama osoba, czy może już inna. Dziękuję:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...