wtorek, 7 kwietnia 2009

zupa warzywna

Nie miałam wczoraj ochoty stać przesadnie dużo przy kuchni, więc skoczyłam tylko na pobliski targ po kilka podstawowych warzyw i zrobiłam zupę warzywną, którą jedliśmy z grzankami czosnkowo-pietruszkowymi.

Skład zupy to:
kilka młodych, pokrojonych ziemniaków
1 pokrojona marchewka
1/2 cebuli
kostka warzywna bio

Zagotowujemy wodę z kostką, wrzucamy pokrojone warzywa, gotujemy do ich miękkości, około pół godziny. Doprawiamy pieprzem ziołowym i ewentualnie solą.
To typowa "cienka" warzywna zupka na ciepłe dni, nic szczególnego i mało sycąca, ale smakuje dobrze, a grzanki sprawiają, że można się najeść.

Dziś za to zrobiłam przepyszne "meat balls" z czerwonej fasoli, z sosem i makaronem - ale o tym jutro.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kochane i kochani, bardzo proszę o podpisywanie się imieniem lub ksywą pod komentarzami. Jest ich sporo, i czułabym się lepiej wiedząc, kto pisze oraz czy kolejny/a "anonimowy" to wciąż ta sama osoba, czy może już inna. Dziękuję:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...